Blånagla ARTfest 2023

Blånagla ARTfest är konstprojektet som alltsedan 2014 gestaltat Husums stolta industrihistoria genom konst, musik, dans och film. ”Inge blånagla, oklädd idag”. Så sa man. För en riktig arbetare var int nån vekling, han had´ blånagla. Oavsett om han arbetade i koken eller om hon vek tvätt i den heta badavdelningen. Ett ordbruk präglat av knapphet då den bullriga miljön inte gav plats för långa utläggningar under arbetets gång. Årets upplaga hålls helgen 5-6 augusti mellan kl 12 – 16 på Orrvikens dansbana.

Medverkande konstnärer: Mats Adelman, Johan Arrias, Minna Bergenheim, Hampus Bergenheim, Moa Ott Brännström, Helena Byström, Nina Svensson, Sonia Hedstrand, Anna Källblad, Robert Nyberg, Henrik Olsson, Lisa Ullén, Jenny Vinterqvist och Ylva Westerlund.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *