Om oss

Folkets Hus Husumgården är en ideell förening som startade år 2002. Vi driver konferens- och evenemangsverksamhet i våra lokaler på Husumgården samt utför servicetjänster för Metsä Board på utbildningshuset Ugglan samt i representationslokaler på Högberget och i centrumhuset Björnen. Idag är vi fyra anställda och flera ideellt aktiva som aktivt jobbar för en god service och bra kvalitet.

Hos oss är du alltid välkommen med dina idéer och tankar. Vi siktar ständigt på att uppfylla de önskningar och visioner du har i våra lokaler.

Varmt välkommen!

 

Ladda ner våra stadgar genom att klicka här!

 

Varför Folkets Hus?

När den första verksamheten i Husumgården startade, 1930, var det i form av ett Folkets Hus. Det var här som folket i Grundsunda skulle samlas i glädje, sorg, kultur, lärande och mycket mer. Det här var folkets egna hus i Grundsunda. Idag väljer vi att fortsätta på den tanken. Sedan år 1993 är vi en medlemsorganisation i Folkets Hus och Parker. Vi väljer att sprida den tanke som en gång upprättades i våra lokaler och vidareutveckla den. Våra lokaler har inga begränsningar. Det här är ditt hus, och mitt. Husumgården är vårt Folkets Hus där vi får möjlighet att göra det vi tycker om.

Vi är partipolitiskt och religiöst obundna och vår verksamhet bygger helt och hållet på principerna om jämlikhet, jämställdhet och allas lika värde. Genom vår riksorganisation tar vi aktivt avstånd från rasistiska och antidemokratiska grupperingar.

 

 

 

Kom hit!

Hos oss kan du anordna ...

  • Egna event
  • Festmiddag
  • Konferens
  • Kursverksamhet
  • Föreningsmöte
  • Arbetsplatsträffar
  • Bröllopsfest
  • Minnesstund
  • Utställning

Vår vision

"Föreningen har till ändamål att förvalta och tillhandahålla allmänna samlingslokaler och att i dessa erbjuda förhyrarna möjlighet att bedriva förenings-, kultur-, bildnings- och nöjesverksamhet och därmed sammanhängande verksamheter. Föreningen kan också i egen regi svara för sådan verksamhet samt som komplement bedriva kafé- och restaurangverksamhet."

§2 ur stadgarna

Vår historia

Vi har en lång historia som vi gärna berättar om. I våra lokaler har det varit en hel del musikshower, skötts biograf, varit kursverksamheter och mycket mer. Läs om vår historia under avsnittet "HISTORIA".