Om

Folkets Hus Husumgården

Folkets Hus Husumgården är en ideell förening med firma som startade år 2002. Vi driver idag konferens- och evenemangsverksamhet i våra lokaler på Husumgården, hotell och restaurang på Björnen, en entreprenad och en administrationsverksamhet för Metsä Board på utbildningshuset Ugglan. Idag är vi ungefär 10 stycken kockar, administratörer, vaktmästare och servicepersoner som aktivt jobbar för en god service och god kvalité inom vår bransch.

Hos oss är du alltid välkommen med dina idéer och tankar. Vi siktar ständigt på att uppfylla de önskningar och visioner du har i våra lokaler. Varmt välkommen!

Ladda ner våra stadgar genom att klicka här!

Varför Folkets Hus?

När den första verksamheten i Husumgården startade, 1930, var det i form av ett Folkets Hus. Det var här som folket i Grundsunda skulle samlas i glädje, sorg, kultur, lärande och mycket mer. Det här var folkets egna hus i Grundsunda. Idag väljer vi att forsätta på den tanken. Sen år 1993 är vi en medlemsorganisation i Folkets Hus och Parker. Vi väljer att sprida den tanke som en gång upprättades i våra lokaler och vidareutveckla den. Våra lokaler har inga begränsningar. Det här är ditt hus, och mitt. Husumgården är vårt Folkets Hus där vi får möjlighet att göra det vi tycker om.

Som Folkets Hus står vi även för en tydlig jämställdhet inom vår organisation, och ett tydligt ställningstagande att säga nej till icke-demokratiska och exkluderande rörelser som vill utnyttja våra mötesplatser.

Vår historia

Vi har en lång historia som vi gärna berättar om. I våra lokaler har det varit en hel del musikshower, skötts biograf, varit kursverksamheter och mycket mer. Läs om vår historia under avsnittet "HISTORIA".

Vår vision

"Föreningen har till ändamål att förvalta och tillhandahålla allmänna samlingslokaler och att i dessa erbjuda förhyrarna möjlighet att bedriva förenings-, kultur-, bildnings- och nöjesverksamhet och därmed sammanhängande verksamheter. Föreningen kan också i egen regi svara för sådan verksamhet sam som komplement bedriva kafé- och restaurangverksamhet."

§2 ur stadgarna.

Kom hit!

Välkommen till oss! Här kan du till exempel,

  • Boka lokal och anordna event
  • Anordna kursverksamhet
  • Göra en utställning i vår Galleria
  • Ha APT eller andra former av möten
  • Anordna bröllopsefterfest
  • Utnyttja paviljongen till minnesstund
  • Boka hela gården och anordna en stor festmiddag med vårt exklusiva kök
  • ...och mycket mer...