Hotell & Restaurang Björnen

Öppettider

Måndag - Torsdag, 09.30 - 13.30
Fredag, 09.30 - 13.00
Lördag & söndag, stängt

Kontakt & bokning

Hotell & Restaurang Björnen

Bruksvägen 90
896 32 Husum
 
Tel. 0663 - 107 20
E-post: bjornen.husum@hotmail.com

Vänligen ring och förbeställ om ni blir ett större sällskap (10 eller fler).

Våra priser

Restaurang

Lunch, 90 kr
5-häfte, 425 kr (spara 25 kr)
10-häfte, 800 kr (spara 100 kr)
Matbox, 80 kr
Matbox 5-häfte, 375 kr (spara 25 kr)

Pensionärslunch alla dagar, 70 kr.
 

Hotell

Enkelrum, 995 kr
Kombirum, 1250 kr

 

Husums trevliga hotell!

På Hotell & Restaurang Björnen kan ni känna er som hemma. Vi siktar efter en enkel standard med prisvärda rum. Här kan du båda sova gott och äta gott. Vi serverar bara lunch, samt frukost till våra gäster.

Vårt hotell ligger med gångavstånd från Metsä Board och kan med fördel vara ett bra boende för er som temporärt arbetar inne på fabriken.

Välkommen till vårt enkla hotell, med vår goda husmanskost på Björnen!

A room with a view

av Emma Hamberg, 12 Jun 2013

"Jag vet inte hur många olika städer runt om i Sverige som jag har hälsat på. Med min resväska har jag klivit av vid de flesta tågstationer, dragit in ett djupt andetag, känt stadens egna doft och vandrat mot hotellet jag ska sova över på. Resande i föredrag kan man kalla det. Oftast håller jag föredrag på skolor, pratar om sex och kärlek med ungdomar. Kanske även med deras föräldrar senare på kvällen. Men nu ska jag inte berätta om själva föredragandet, utan om det där med vad jag minns efteråt, vilka ställen som stannar kvar. Snabbt läser jag av stadens karaktär, tjuvlyssnas på människors lokala dialekter, äter på någon av de matställen som förhoppningsvis finns, går på gågatan fram och tillbaka. Jag har varit i byhåler så små så att de knappt finns och även virrat bort mig i några av våra större städer. Sist var jag i Husum. En liten, liten ort där pappersbruket är lungorna, hjärtat och garantin för överlevnad. Men trots att bruket fortfarande existerar tappar orten invånare år efter år. Det finns ett enda hotell. Och detta lilla hotell ligger precis mitt emot bruket och här bor nog enbart människor som på ett eller annat sätt jobbar för stadens lungor. Rummer är små och extremt spartanska. Fira sin romantiska bröllopsdag gör man inte på det här hotellet, om vi säger så. Utanför mitt fönster tronar bruket. Först skrattar jag högt åt utsikten. Den är sinnessjuk. SOm att bo mitt i ett industriområde. Eller vadå "som att" man BOR mitt i en industriområdet. Men skrattet fastnar någonstans. Och jag står kvar. Följer utsikten under hela vkällen. tar bilder, filmar. Klockan två på natten kommer jag på mig själv med att stå med fönstret på vid gavel, luta mig ut och bara titta. På röken som bolmar, truckarna som kör runt, energin som pulserar - dygnet runt. Bakom bruket vilar havet. Den vackra skärgården gömmer sig precis efter det enorma bruket. Den där utsikten har jag burit med mig sedan dess. Tänker ofta på den, pratar om den ideligen faktiskt. Skriver om den, känner att jag vill göra något mer med den. Så många lyxiga, fina hotell som jag sovit på. Med utsikter över trädgårdar, parker, cafétäta myllrande gågator och vatten. Med de hotellen är borta. Finns inte kvar i mig. Men det gör Hotell Björnen i Husum. När jag tänker efter var det faktiskt en gnutta magiskt. Magi behöver inte vara pittoreskt vackert. Magi är övernaturligt. Och det var det här stället."